مدیر حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای یزدخواستار همکاری تمام اعضای شورای برای حفاظت از منابع آب زیرزمینی شهرستان تفت شد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یزد؛  محمدرضا حکیمیمدیر حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای یزد گفت: عمده ترین دلیل مشکل کم آبی در شهرستان تفت حفر چاه های خانگی به دلیل ساخت و سازهای غیرمجاز و تغییر کاربری اراضی کشاورزی به مسکونی است.

حکیمی در نشست شورای حفاظت از منابع آب شهرستان تفت، ساخت استخرها و مخازن ذخیره آب در بالادست منطقه که مانع از جاری شدن آب درمسیر طبیعی می شود و همچنین تغذیه منابع آبی پایین دست را از دیگر دلایل کم آبی در این شهرستان بیان کرد.

وی با بیان اینکه تفت از مناطق کوهستانی و ییلاقی تفت است اظهار کرد: منابع آبی موجود در مناطق کوهستانی استان ،چشمه ها و قنوات است که به دلیل کوهستانی بودن این مناطق ، فاقد سفره آب زیرزمینی پایدار بوده و آب دهی منابع آبی موجود اعم از چاه ، چشمه و قنوات تابع نزولات جوی است بنابراین هرگونه تعرض به منابع آب زیرزمینی در بالادست موجب ضرر رساندن به منابع پایین دست می شود.

رئیس اداره منابع آب حوزه مرکزی هم تعداد چاه عمیق و نیمه عمیق در شهرستان تفت را 242 حلقه چاه اعلام کرد و افزود: از این تعداد 95 حلقه چاه دربخش کشاورزی ، 106 حلقه چاه در بخش شرب و 41 حلقه چاه در بخش صنعت وجود دارد.

 عباس دهقان از اقدامات حفاظتی انجام شده در سال 95 مسدود نمودن 28 حلقه چاه غیرمجاز و با حجم آب صرفه جوئی شده 0.76 میلیون مترمکعب ،4 مورد توقیف دستگاه های حفاری غیر مجاز ،2 مورد توقیف تانکرهای حمل آب غیرمجاز و 40 مورد نصب کنتور هوشمند برروی چاه های کشاورزی و صنعتی و خاموشی یک ماهه چاه های کشاورزی منطقه طاقستان و مرتاضیه با حجم آب صرفه جوئی 3.8 میلیون متر مکعب اعلام کرد.

 درجلسه مجمع نمایندگان استان یزد با موضوع آب که درشهرستان تفت برگزارشد به بررسی وضع موجود آب و میزان مصرف ، نیاز آب در آینده و راه های تامین آن، تصفیه فاضلاب و....پرداخته شد.

انتهای پیام/ ی

 عمده ترین دلیل کم آبی در تفت، حفر چاه های خانگی است

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.